Medicina protiv parazita/glista

Ići dole

Medicina protiv parazita/glista

Počalji  Informator taj Uto Sep 28, 2010 11:19 pm

КРИ Фјорд Коњ ПАРЕЊЕ
ЧИЊЕНИЦЕ ПРОИЗВОДИ ВЕТЕРИНАРИ ХЕЛЕНА Каттстром

ДЕВОРМИНГ
Цревних паразита или " црва "који вам једноставно рећи , је нешто што се може очекивати да сви коњи имају у већој или мањој мери . За њих не проузрокује штету, важно је да се паразитски звука се чува на разумном нивоу , а за које треба да урадите да би требало знати нека основна правила. То никако није извесно да честе деворминг је увек најбоље. У принципу ја бих рекао да је већина одраслих коња вормед превише и / или лоше, и да је већина ждребад су вормед за мало .

Поред роундворм и пинворм , који могу бити стабилна инфекције , може се рећи да постоје цревних паразита који инфицира испашу. Пре него што почнете дискусије Антихелминтици и антхелминтиц стратегија, ја дакле бих да изврши притисак да се понаша хигијена је изузетно важна . простор је сувише кратак да би се тачно рачуна за све "зашто ", али ево неких важних правила у вези мамац :
* Да ли зимске замку / пауза Паддоцк где коњи не иду у лето .
* сарадња би требало да буде довољно простора ( може сигурно бити тешко једначина да се са лако - родјен коњ !) .
* прекида оловке , где коњи пасу , нови оловку у исто време , а онда добити нови је добар.
* Циљ за паразит без лета. Као паразит -фрее ' може сматрати ако, у току протекле године је гразед од коња. Међутим, било је можда гразед од овце / Говедина (који нема исти паразити као коњи ) или бере за сено / силаже .
* Ако не можете да урадите целу годину без коња у падоку , је добар почетак узимајући сено / силаже као прве бербе , а затим да га користите као мамац.

Посебно важно у паразит - бесплатан паша је за ждребад током првог лета, и до извесне мере за једногодишње одлука. У неким црви развију коња на крају делимично отпор. Ово укључује роундвормс . На жалост , нема крви црв , који може узроковати штету у коња свих узраста.

Када се стави на своје деворминг програми су два важна основна правила :
1. Сви коњи у истом стаду је вормед у исто време и са истим лековима (мада имају различите власници !!!).
2. Требало би да користите исти препарат (група) у једном - две пуне сезоне , а затим прекидач . Промена никада не треба да се деси у сред сезоне ( године).
У пракси , тренутно постоје две групе препарата могу да бирају. Један не Ивермецтин , и то је тако Ивомец , Норомецтин , Бимецтин Еракуел , Цидецтин . Други је пирантел , и они су наведени као Банминтх , Фирантел . Ту су и посебне пантљичара припреме , која Дронцит је специјализована за пантљичара средстава, док је Екуимак је комбинација Дронцит и Ивомец . Увек има нових лекова, али већина нису нови , али једноставно нова налепницу на старом садржаја. Може бити примерено и да се де - црва против тапевормс , али је најважније да црви у крви , а за најмлађе коње , укључујући асцаридс . Сматра се да је најбоље време да се де - црв против пантљичара је у пролеће. У ждребад са сполмаскпроблем понекад користи још једну групу која Акилур укључени. Овај препарат се не препоручује против крви црва , данас , без чега је случај рекао је Ивермецтин или пирантел дроге .

Ивермецтин је активан и против стингфлуган , пирантел који нису . С друге стране, у дуплом ефикасност дозом пирантел против тапевормс , који нису Ивермецтин . Ако се пребацујете између различитих брендова у сезони није битно . Цидецтин не би требало да се користе у ждребади у четири месеца , а произвођач наводи да је опрезан да не предозирања . За остале припреме могло би се рећи да је генерално боље да се мало о високом страни него да управља . безбедност је добра, тако да умерено предозирања не укључује ризике. Међутим, сматра се да доза је повећан ризик од развоја резистенције . Исто важи и ако користите вормерс непотребно или неправилно .

Главни деворминг за одрасле су коњи испашу неколико дана пре објављивања у пролеће. У раним до средине маја , то има тенденцију да буде умерена . Сви коњи би требало да буде тада вормед , наравно. Ако имате прилику за промену износа лета , то је паметно да искористим ову прилику да се де - црв неколико дана пре промене пашњака . Да деворм више од три пута (мај , јул и септембар) је потпуно непотребна. За групе одраслих коња , то вероватно није неопходно да деворм тако често . Деворминг у пролеће на бетесслапп је опет важно. У зимском генерално не постоји разлог да се деворм коња старости од две године и старије .

Данас , све Антихелминтици за рецепт коње , а то значи да морате да контактирате ветеринара да их штампа. Замислите то као добру прилику да сустигну о најновијим препорукама , као и приступ може бити најбоље за вас и вашег коња. Не осећају да ветеринар није тешко, ако он / она жели да разговара да ли и како да се де - црва , али је драго за излагање! Ако желимо да имамо никаква средства оставили да користе у будућности , важно је да смо се плаше дроге , и користите их мудро да бисте избегли отпор.

одличан начин да добијете добру основу за одлуке о томе како да деворм своје коње је да се фекалне узорке и достави . Сада има глатке завршили пакет, назван Проверите маска. У поље , купљен у апотеци , суседне фарме , итд је све што је потребно за узорковање и анализу , а поштарина укључена . Одговори ће већ следећег дана путем е-поште или дан касније поштом. Остале лабораторије нуде столица узорку . Многи коња власници су били у стању да прескочите деворминг један или неколико сезона , захваљујући овом путу . Не може бити јефтинији од црва , али на дуже стазе , боље је и лакше на животну средину.

Ако је за новог коња у постојеће стадо до лета , вормед пре него што је дозвољено у пакет ( осим ако је испитује фекалних узорака ). Ако немате прави бетесслапп препоручује деворминг средином маја , али идеално треба рећи да проверите да ли је то потребно .

Они који имају проблема са стингфлуга ( који је постао све више и више ретко) не морају да чекају до новембра , али је могуће да се де - црва у септембру против тога. стара традиција деворминг у новембру - децембру , ми ћемо покушати да заборави што је брже могуће . Када мраз је дошао , време је да се де - црв против стингфлуган . За то вам не треба узети тест, али довољно је да сте видели жута јаја на длаке коња . Обично они седе на предњим ногама и телу.

Свако ко је ждребад треба деворм ждребе на 8 и 16 недеља старости, а након тога свака два месеца током испаше сезоне , и можда још мало (због сполмаскрискен ). Може се де црв свака два месеца до годину дана старости , али ако се одлучите да то не учини , требало би барем да буде срећан црва у фебруару , затим година исти програм као што је назначено за одрасле коња.

Informator

Broj poruka : 100
Datum upisa : 28.09.2010

Pogledaj profil korisnika http://www.kkzmaj.eu

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh

- Similar topics

 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu